Veiligheidscoördinatie

Om het risico op arbeidsongevallen in de bouwsector te verminderen moet sinds 2001 verplicht een veiligheidscoördinator aangesteld worden, als tenminste twee aannemers werken uitvoeren op een zelfde werf, gelijktijdig of na elkaar.

De veiligheidscoördinatie start in de ontwerpfase en loopt verder in de uitvoeringsfase tot het einde van de werken.

Veiligheidscoördinator ontwerp

In de ontwerpfase stelt de veiligheidscoördinator de preventiemaatregelen op inzake veiligheid en gezondheid in samenspraak met de architect. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijke risico’s die kunnen optreden op de bouwwerf en welke maatregelen de risico’s kunnen elimineren of beperken. Hij neemt deze op in het veiligheids-en gezondheidsplan (VGP).

Daarnaast wordt in ontwerpfase ook al een coördinatiedagboek (CD) en postinterventiedossier (PID) opgemaakt en aangevuld.

Veiligheidscoördinator uitvoering

In uitvoeringsfase voert de veiligheidscoördinator geregeld werfbezoeken uit. Daarbij wordt gecontroleerd indien de algemene preventiebeginselen en de maatregelen uit het veiligheids-en gezondheidsplan gevolgd worden. De opmerkingen worden opgenomen in het een veiligheidsverslag en bezorgd aan de betrokken partijen.

Prijs

De prijs voor veiligheidscoördinatie is afhankelijk van het project (bestemming, aard van de werken, omvang van het project…). Vraag daarom zeker uw offerte aan via het formulier hieronder.